Wie zijn wij

Wij zijn Robert en Marleen en wonen met onze dochters in Geesbrug in Drenthe, vlakbij Hoogeveen. De wens van Marleen was altijd om zelf een hond te hebben. Dit heeft wat jaren geduurd, op het moment dat we werk en privé zo konden inrichten dat er tijd en ruimte was voor een hond, gingen we ons oriënteren op de verschillende rassen. Zo kwamen we in 2014 in een encyclopedie de duitse pinscher tegen en we waren direct gecharmeerd van deze knappe verschijning. De vervolgvraag was toen, past deze hond bij ons? Hoe is de hond in "het echt".

We legden contact met twee fokkers in het noorden en gingen op bezoek. Een beeldschone, aanwezige, alerte, snelle, wendbare hond en bovenal heel vrolijk, is wat we zagen! Kleiner dan we hadden verwacht, maar eigenlijk ideaal qua formaat. Een prachtige glanzende vacht. Qua karakter wat pittiger dan de gemiddelde hond. We besloten voor de uitdaging te gaan!

We stonden op een wachtlijst en het zou dus nog even duren dachten wij. Toen werd er bij de fokker een nest met elf pups geboren, vijf rode teefjes en zes rood-zwarte reutjes. Elsa was één van de rode teefjes. Inmiddels is Elsa volwassen en ook  moeder geworden. Uit haar eerste nest hebben we een pup aangehouden, Ava. Uit Ava's tweede nest hebben we ook een pup aangehouden, Dewi. Inmiddels hebben we vier nesten mogen "grootbrengen".

Cursussen

Voortgezette kynologische kennis 2021-2022 (geen examens afgelegd m.u.v. rassenkennis)

Theorie- en praktijkavond bouw en beweging 23 september en 11 oktober 2021

Basiscursus Fokken en houden van honden 2019