Werkwijze

Wij hanteren de regels van de raad van beheer en van de duitse pinschervereniging Nederland (DPVN), waarvan wij lid zijn. De reglementen zijn te vinden op de websites van de raad van beheer en de DPVN.

Voordat er überhaupt een nestje komt,  moeten de moeder- en vaderhond verschillende gezondheidstesten ondergaan. De hond wordt  getest op heupafwijkingen en er wordt een oogtest (ECVO) gedaan om aandoeningen uit te sluiten.  Ook moet er minimaal twee keer de score zeer goed (ZG) worden behaald op een show. Dit alles geldt dus zowel voor de teef, als voor de reu die wordt gebruikt. Ook is bekend van de honden of ze vrij zijn van Von Willebrand disease en de Dilution factor.

Pups worden ingeschreven in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB).

Wanneer er interesse is voor een pup van ons, neem dan contact met ons op via de contactpagina op deze website. We willen van tevoren kennismaken en vinden het ook belangrijk dat degene die een pup in huis wil nemen de hond in het echt ziet en vragen kan stellen.

Indien van beide kanten de overtuiging er is dat de duitse pinscher dé hond is, is het wachten op de geboorte van de pups…

Onze pups worden getiterd, zie voor meer informatie over titeren met de vaccicheck de pagina links.