Werkwijze

Wij hanteren de regels van de raad van beheer en van de duitse pinschervereniging Nederland (DPVN), waarvan wij lid zijn. De reglementen zijn te vinden op de websites van de raad van beheer en de DPVN.

Voordat er een nestje komt,  moeten de moeder- en vaderhond verschillende gezondheidstesten ondergaan. De hond wordt  getest op heupafwijkingen en er wordt een oogtest (ECVO) gedaan om aandoeningen uit te sluiten.  Ook moet er minimaal twee keer de score zeer goed (ZG) worden behaald op een show. Dit alles geldt dus zowel voor de teef, als voor de reu die wordt gebruikt. Ook is bekend van de honden of ze vrij zijn van Von Willebrand disease en de Dilution factor. Zie voor meer info de pagina gezondheid elders op de website.

Pups worden ingeschreven in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB).

Wanneer er interesse is voor een pup van ons, neem dan contact met ons op via de contactpagina op deze website. Het helpt wanneer u alvast iets vertelt over uw woon- en werksituatie, gezinssamenstelling, wat u zou willen ondernemen met de hond, waarom u kiest voor een duitse pinscher. Wij hebben dan een eerste indruk en kunnen dan de info bewaren, voor als de plannen concreet worden.

Wanneer dat het geval is, nemen we contact op per mail om kennis te maken.  Ik vind het van belang om dit van tevoren te doen. Indien van beide kanten de overtuiging er is dat de duitse pinscher de juiste keuze is, is het wachten op de geboorte van de pups…

We willen graag weten of er een voorkeur is voor geslacht. Hiermee houden wij al rekening tijdens het samenstellen van de wachtlijst. U kunt zich voorstellen wanneer u de vijfde familie bent die op zoek is naar een rood teefje, de kans op een pup minder realistisch wordt.

Enkele dagen na de geboorte nemen wij contact op met de families die op de wachtlijst staan. Het wordt dan duidelijk of er een pup beschikbaar is. 

Op basis van de eerdere kennismakingsgesprekken, eventuele voorkeuren, de bezoeken aan het nest én de ontwikkeling van de pups, spreken we rond de 6 weken af welke pup naar wie gaat. Voor ons is het belangrijk dat de pup en toekomstige eigenaar samen een goede match zijn. 

Onze pups worden getiterd, zie voor meer informatie over titeren met de vaccicheck de pagina links.